Sunday 18 December 2011

Articol nou in European Human Rights Law Review

Tocmai a aparut numarul 6/2011 al prestigioasei publicatii European Human Rights Law Review, dedicat problematicii drepturilor persoanelor cu dizabilitati. Sunt bucuros sa raportez aici un articol scris de subsemnatul este inclus in acest numar, cu titlul:


 In mare, examinez critic practica CEDO privind conditiile de admisibilitate relative la calitatea procesuala si calitatea de victima care blocheaza accesul la CEDO unor categorii largi de persoane cu dizabilitati. Fac unele propuneri pentru schimbarea acestei practici, identific posibilele temeiuri legale pentru aceste modificari, identific criteriile in baza carora noile criterii pot fi aplicate, compar practica CEDO cu practica altor instante internationale si nu numai. In mod evident, acest articol a fost prilejuit de cauzele Campeanu v Romania si Malacu v Romania privind pacientii morti in serie la Spitalul Psihiatric Poiana Mare in 2002-2004, la care lucrez impreuna cu colegii de la CRJ. Sper sa am timp pe viitor sa discut aceste cauze mai pe larg, sunt de larg interes, avand tot felul de implicatii interesante pe mai multe planuri.

Pe langa articolul meu, acest numar mai include si articole semnate de Thomas Hammarberg,  Oliver Lewis, Phil Fennell si Luke Clements.

No comments:

Post a Comment